Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina
Misiunea organizatiei consta in prijinirea dezvoltarii durabile a comunitatilor de pe intreg teritoriul Romaniei,inclusiv regiunea de Sud – Est, Nord si Nord- Estul Romaniei, Sud – Vestul Ucrainei, cele din Republica Moldova si din intreaga Europa prin incheierea de parteneriate pentru invatare, organizarea si desfasurarea unor programe de formare profesionala si promovarea educatiei continue.
Principalele activitati ale asociatiei constau in:
– crearea unor programe care sa faciliteze invatarea interculturala, cooperarea transfrontaliera si schimbul de experienta in domeniul economiei sociale si a angajării pe piata muncii a persoanelor vulnerabile;
– sprijinirea tinerilor si adultilor din mediul rural, a migrantilor, minoritatilor si persoanelor cu dizabilitati in vederea asigurarii accesului la toate formele de invatare, pe piata muncii;
– promovarea dezvoltării regionale şi comunitare prin desfaşurarea unor cursuri de calificare, recalificare, perfectionare, specializare, stagii de ucenicie, şi înfinţarea unor programe de evaluare şi certificare a competentelor cu acces pentru toate categoriile sociale;
– organizarea unor activitati de voluntariat pentru dezvoltarea abilitatilor de muncă si a unor instruiri tematice pentru prevenirea traficului de persoane, bullying-ului si segregării copiilor cu dizabilitati si de etnie roma în scoli;
– furnizarea de servicii sociale suport acreditate pentru incluziunea socială a persoanelor aflate în risc de sărăcie.
– furnizarea de servicii acreditate de ocupare pe piata muncii.
Centrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale Suceava
Misiunea CENRES consta in incurajarea spiritului civic si a libertatii de asociere, modernizarea stucturala a societatii romanesti, alinierea la dezbaterile contemporane privind sectorul tertiar din Romania, dezvoltarea durabila a societatii civile romanesti si consolidarea democratiei participative in Romania.
A fost infiintat in anul 2001 si reprezinta o structura de sprijin pentru dezvoltarea sectorului neguvernamental si non-profit din zona de nord-est a Romaniei.
Printre activitatile:
– Initierea si participarea la programe nationalesi/ sau regionale, inclusiv parteneriate institutionale si civice.
– Elaborarea de proiecte si programe de dezvoltare locala si/sau regionala, inclusiv elaborarea de programe proprii de actiune si de interventie
– Organizarea de seminarii, mese rotunde, conferinte, forumuri, expozitii, simpozioane si colocvii
– Organizarea de activitati educationale si cursuri de instruire, inclusiv programe bilaterale si multilaterale de transfer de know- how sau schimb de experienta.
Asociatia Novapolis – Centrul de Analize si Initiative pentru Dezvoltare
Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare este un ONG infiintat in 2012 care isi propune să contribuie la consolidarea unei societăți democratice, incluzive și diverse, echilibrată din punct de vedere social și economic, capabila sa raspunda nevoilor tuturor. Principale domenii de activitate: actiuni la firul ierbii, analize și evaluari ale politicilor publice sau a impactului lor la nivel național și local, derularea de proiecte în domeniul social, al imigratiei si integrării strainilor, al mobilitatii fortei de munca în spațiul european, al incluziunii și participării tinerilor, al justiției sociale, dialogului social și dezvoltării comunitare, în domeniul egalității de șanse și oportunităților egale, al promovării educației, culturii şi a valorilor democratice.
Novapolis detine presedintia RENASIS- Reteaua Nationala AntiSaracie –Includere Sociala, parte a Retelei Europene Antisaracie EAPN Europa. In cadrul retelei, Novapolis deruleaza activitați naționale și europene pentru prevenirea excluziunii sociale și combaterii sărăciei.
Fønix AS
Fonix reprezinta cea dintre cele mai mari organizatii neguvernamentale din sectorul reconversiei profesionale din Norvegia, avand peste 200 de angajati. Beneficiarii FONIX sunt persoane aflate in cautarea unui loc de munca, migranti, fiind specializat in munca cu tinerii NEETs.
Fonix AS isi bazeaza activitatea pe nevoile individuale ale fiecarei persoane care are nevoie de asistenta pentru angajare prin calificare, formare si programe de ucenicie. Pentru persoane care au nevoie de asistenta, FONIX AS ofera:
– programe specializate si individuale adaptate individului pentru calificare
– oferirea posibilitatii de adaptare a locului de munca la nevoile individului
– mediere pe piata muncii sau educatie suplimentara in invatamantul obisnuit
– instruire pentru locul de munca pentru persoanele care necesita dobandirea unor abilitati de baza pentru locul de munca si pregatire lingvistica pentru integrarea migrantilor.
FONIX AS are experienta in training pentru alte companii/ institutii, atat din sectorul public cat si din cel privat in mai multe arii precum expertiza in tehnici de training si mobilizarea comunitatii, instruiri tematice pentru ONG uri si networking.
Fonix AS este acreditat de catre Agentia Norvegiana de invatare continua si este implicat in programul Norwegian Basic Skills Work Life (BCWL). FONIX are experienta in oferirea de servicii pentru dobandirea competentelor de baza in sfera profesionala, inclusiv formarea competentelor de baza pentru dobandirea de calificari profesionale formale.
FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale
FONSS a dobandit personalitate juridica si a fost inscrisa in Registrul de federatii al Tribunalului Iasi, prin Sentinta civila nr. 2915/13.08.2014, din dosarul nr. 4378/99/2014, inregistrat la Tribunalul Iasi. Federatia, infiintata initial la nivelul regiunii Nord Est, si-a extins activitatea la nivel national, pentru a fi o voce a celor care realizeaza, in sistem privat, servicii sociale.
FONSS si-a asumat ca misiune implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale. Federatia este formata in acest moment din 44 de organizatii neguvernamentale, persoane juridice de drept roman, implicate in furnizare de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile, cu activitate recunoscuta in domeniul lor.
FONSS isi propune sa contribuie la intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania de a actiona in domeniul serviciilor sociale pentru atingerea urmatoarelor scopuri:
– promovarea implicarii organizatiilor neguvernamentale din Romania in politica locala, regionala, nationala, europeana si transfrontaliera pentru dezvoltarea serviciilor sociale;
– sprijinirea organizatiilor neguvernamentale din Romania de a contribui efectiv la dezvoltarea sustenabila in comunitate a serviciilor sociale;
– constientizarea cetatenilor privind importanta dezvoltarii serviciilor sociale in comunitate ca mijloc de incluziune si combatere a saraciei.